Ta nejjednodužší rychlovka na sobotu a neděli
Potřebné ingredience
Šlehačková roláda už tady byla určitě stokrát - klasické roládové těsto a šlehačku zvládne jistě každý. A kdybyste už nevěděly coby, tak pro připomenutí - s obměnou pro náročné kuchtíky. Je to rychlovka, ve smyslu, že zabere málo času. Asi není vhodná jako mňamka "na poslední chvíli".
______________Suroviny na těsto: 5 vajec (bílky zvlášť), 5 lžic moučkového cukru, 5-6 lžic polohrubé mouky ___________________Suroviny na náplň a zdobení: 2 šlehačky Rama cremefine, 3 lžíce moučkového cukru, 4-5 jahod, sypání
Postup přípravy
Na náplň vyšleháme obě Ramy Cremefine s cukrem. Polovinu rozetřeme na vychladlý a rozmotaný plát piškotu, urovnáme do středu rolády čtvrtky jahod a srolujeme. Druhou polovinou šlehačky naplníme sáček se zdobící špičkou a ozdobíme celý povrch rolády. Necháme vychladit. Před podáváním ozdobně posypeme horní část rolády.
Pro náročné se ztužovačem zde: http://rybi-cka.blog.cz/0806/slehackova-rychlovka-na-sobotu. Použít lze samozřejmě i želatinový ztužovač a příchuť dodat obyčejnou trestí... Proste nároční kuchtíci si mužou vyhrát i na obyčejné šlehačkové roládě - ani jsem nečekala, že s takovou jednoduchostí sklidím u kafe takové ovace... rodina asi dlouho neměla šlehačku, samý marcipán furt... :-D
A tady alternativa hned na neděli.
http://rybi-cka.blog.cz/0806/slehackova-rychlovka-na-nedeli
Zajíc na řezu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé